Blog

Slimme data-analyse: Hoe 247 Kooi keuzes verbetert met BI

Zoals een beeld meer zegt dan duizend woorden, spreekt data boekdelen. Bij de toonaangevende internationale leverancier van camerabeveiliging, 247 Kooi, hebben ze dit concept volledig omarmd. Het resultaat? Een indrukwekkende groei die vraagt om efficiënte en betrouwbare managementinformatie.


Als reactie op deze behoefte heeft Veenstra Data Solutions in 2021 een samenwerking opgezet met 247 Kooi. Het doel was een organisatiebreed Business Intelligence platform te implementeren, dat de bedrijfsbeslissingen naar een geheel nieuw niveau tilt. CFO Marco Banning deelt zijn ervaring:


“Voordat wij Veenstra Data Solutions hebben ingeschakeld was er op het gebied van managementinformatie nog betrekkelijk weinig voorhanden. Heel veel informatie was niet beschikbaar en wat er aanwezig was zat in Excel-sheets. Als bedrijf heb je doelen en als je wilt weten of je die doelen haalt dan zul je informatie voor sturing en besluitvorming moeten halen uit verschillende systemen. Samen met VDS hebben we daarom eerst gekeken wat de doelen zijn van het bedrijf en welke informatie nodig was om deze doelen meetbaar te kunnen maken.”

Als een erkende Microsoft Partner, heeft Veenstra Data Solutions grondige expertise in de nieuwste Microsoft-technologieën. Hierdoor kon een robuust platform ontworpen worden, voortbouwend op de geavanceerde technologie van Microsoft Power BI en Microsoft Azure. De selectie van deze onderliggende technieken garandeert een stabiel, schaalbaar platform, dat moeiteloos meegroeit met de indrukwekkende expansie die 247 Kooi zelf doormaakt.

“Vanuit hier heeft VDS een platform opgezet in Power BI, waarin informatie vanuit allerlei bronnen gecentraliseerd en op een overzichtelijke manier wordt weergegeven en breed toepasbaar in al onze landen. Volledig op maat gemaakt en doorklikbaar op alle niveaus. VDS kan vanuit de business gedachte een probleem aanvliegen om dit vervolgens te vertalen met behulp van IT-skills. Dan heb je in mijn ogen echt een gouden combinatie."

Het succes van dit platform betekent dat Kooi nu real-time inzicht heeft in de prestaties over heel Europa. Of het nu gaat om verkoopprestaties of het sturen op KPI's van de eigen meldkamer, de informatie is in één oogopslag zichtbaar.


"Het platform wordt gebruikt door de gehele organisatie. Hierdoor sturen wij nu dagelijks en in alle landen op basis van deze informatie. Wanneer een andere organisatie mij vraagt naar een oplossing voor eenzelfde soort probleem, is VDS top of mind.”


Wil je ook de kracht van Business Intelligence in jouw organisatie ervaren? Onze experts, met een achtergrond in bedrijfskunde, staan klaar om te helpen. Ze begeleiden elk project om ervoor te zorgen dat de oplossing waarde toevoegt aan je processen. Zo weet je zeker dat je investering bijdraagt aan een betere organisatie. Neem vandaag nog contact met ons op!


Bespreek de mogelijkheden voor jouw organisatie.

WhatsApp

+31 6 51 39 90 63


Telefoon

+31 6 51 39 90 63


E-mail

info@veenstrasolutions.nl